Fri frakt på alla ordrar över 599 kr! (Gäller ej Big'N'Heavy-produkter)

0

 

Vi testar … och testar igen

Testning är en väsentlig del i att tillhandahålla säkra leksaker. Läs om hur BR-Leksaker arbetar med produkttestning.

 

Produktionen i Kina

Under årtionden har majoriteten av världens leksaker producerats i Kina. Detta tog BR-Leksaker fasta på och sedan 1992 har vi ett kontor i Hongkong. Idag består vårt Hongkongteam av mer än 100 personer varav 10 % arbetar med produktsäkerhet och kvalitet. Detta gör att vi kan kontrollera säkerheten och kvaliteten hos de produkter som vi köper i Kina och Sydostasien.

Innan köp av leksaker

Alla våra leksaker måste vara säkra och lagenliga, och därför utför vi riskutvärderingar på alla leksaker som är associerade med höga risker innan vi köper dem. 

Vi undersöker grundligt hur kemikalier används i leksaker. Vi är särskilt försiktiga när barn kommer i direkt kontakt med en kemisk substans, såsom lera, färg, smink, etc. I dessa fall kräver vi en lista över alla ingredienser och baserat på det gör vi en toxikologisk utvärdering. Vi besöker också fabrikerna när leksakerna produceras för att se till att ingredienserna blandas enligt formeln.

Före leverans 

När en fabrik är klar med produktionen inspekterar vi produkterna innan de skickas iväg. Om det råder minsta tveksamhet om en produkts säkerhet eller kvalitet skickar vi iväg den för testning i externa laboratorier. 

Striktare än lagen 

Utöver detta har vårt huvudkontor i Danmark professionella medarbetare som har omfattande kunskap om produktsäkerhet. De ser till att vi följer nationella och europeiska lagar och håller sig uppdaterade om nya initiativ och lagar. 

Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att se till att vi följer rätt regler. Vi sätter våra egna krav inom områden där vi känner att lagarna inte tillhandahåller ett tillräckligt skydd för barnen. Här är några exempel:

Vi accepterar inte någon form av ftalater i leksaker som barn kan stoppa i munnen. 

Vi accepterar inte några produkter som utsöndrar formaldehyd. 

Vi har endast noggrant utvalda produkter som innehåller parfym, och alla dessa måste testas för vanliga allergena substanser.  

Vi accepterar inte produkter, såsom tuschpennor, färg, smink eller modellera, som innehåller konserveringsmedel som kan kopplas samman med allergiska reaktioner eller som kan utsöndra formaldehyd. 

Vi försöker ha alternativ till klorprodukter i våra poolskötselset.

Vi testar bebisleksaker med 50 % högre gränser än vad lagen kräver.

 

Vi använder cookies Acceptera Läs mer