Black Friday – leksaker i mängder

Black Friday kommer från USA och är en årlig tradition som alltid ligger i november – fredagen efter Thanksgiving. Eftersom Black Friday ligger så nära jul drar många människor nytta av dagen för att komma igång med julhandeln, och därför har dagen sedan 2005 varit den största och mest trafikerade shoppingdagen i USA. De vanvettigt många, och inte minst fina, fynden resulterar varje år i oändligt långa köer både runt i affärerna, men även på gatorna, där trafiken är nästan utom kontroll. Några år har det även varit så galet att det på flera platser i USA har rapporterats om våldsamma slagsmål, eftersom människor helt enkelt är desperata att komma först till fynden.

I andra länder är man inte riktigt så dramatisk när det gäller att handla på Black Friday. Även om många är villiga att stå i lång kö för att få exakt de saker de bestämt sig för så är det sällan i nivå med amerikanernas intensiva jakt.

Det har genom åren funnits flera förslag på varför dagen har kommit att kallas Black Friday. En bra gissning är att den amerikanska polisen upplever kaosförhållanden på vägarna, i butikerna, ja nästan överallt, och därför varje år måste ingripa för att förhindra ett mindre utbrott av inbördeskrig. Därför sägs det att det är just den amerikanska polisen, som ursprungligen uppfann namnet.

Black Friday – en världshit

Idag förknippar en del begreppet Black Friday med att vara en synonym för de stora vinster butikerna gör den dagen. Men kanske är det verkligen upp till varje individ att bestämma hur ordet ska tolkas. Hursomhelst, så är Black Friday en mycket tydlig möjlighet för butiker och online-butiker till att få skjutsat igång julhandeln. Majoriteten av både fysiska och nätbutiker deltar den dagen. Vissa med större, fler och bättre erbjudanden än andra, men oavsett vad så konkurrerar de alla om din uppmärksamhet och din plånbok. På en dag som den här är det möjligt att gå på Black Friday-jakt i både kläd- och skoaffärer, men även i snabbköp, elektronik- och heminredningsbutiker.

I andra länder än USA är fenomenet Black Friday en relativt ny tradition som först på riktigt slog igenom omkring 2013. Dock blev dagen snart en stor sak som spred sig och eftersom bra fynd alltid är populärt så har Black Friday blivit en av de största handelsdagarna runt om i världen – och därmed är det definitivt så att det är inte bara är amerikanerna som har tagit till sig traditionen. Black Friday är verkligen en dag av firande för shoppingglada människor, stora som små. Oavsett om du har först nu blivit bekant med fenomenet eller om du redan är Black Friday-fan sedan tidigare, så vill vi på BR mycket gärna bjuda in dig till vår värld av specialerbjudanden och rabatter.

Hur du förbereder dig för Black Friday

Är du en av dem som har för avsikt att jaga några av de många erbjudandena så är det alltså en bra idé att vara lite förberedd, och det oavsett om du planerar att handla på nätet eller i de fysiska butikerna. Om du förbereder dig litet, så är det större chans att du får tag på just det du vill ha, innan det snappas bort av andra som är sugna på bra erbjudanden.

En av de saker du kan göra är att i förhand bestämma dig för vilka produkter du är ute efter. Det finns oftast ingen tid till att gå och titta och fönstershoppa, för då försvinner fynden rakt framför näsan på dig. Vet du däremot vad du är ute efter kan du snabbare hitta fram till det och se till att det blir ditt. Ta också snabba beslut när du hittar det du gärna vill ha. Ofta finns det otroliga erbjudanden på vissa produktgrupper och människor står därför gärna i kö i timmar för att lägga vantarna på dessa. Avsätt därför gott om tid om du är ute efter mycket populära produkter.

Hitta den perfekta adventsgåvan till ditt barn

På BR är vi glada att öppna dörrarna för Black Friday. Som förälder är det naturligtvis en stor möjlighet att hitta barnens adventsgåvor och med de många fynden har du råd att skämma bort dem lite extra. Om ditt barn tycker om kreativa leksaker, så hittar du ett stort urval av just detta hos oss. Vi har massor av leksaker för att stimulera ditt barn – och ändå i ett hav av olika färger, material och former. Så är ditt barn en kreativ själ finns det alltså hos BR möjlighet att lägga någon ny, stimulerande leksak till samlingen.

Finns det en liten ingenjör, byggnadskonstruktör eller arkitekt inuti ditt barn så har du kommit till rätt ställe. Hos BR hittar du nämligen exakt de produkter som ditt kreativa barn letar efter. Byggsatser i olika former och material är uppenbara kandidater för Black Friday-korgen. Detsamma gäller modellera i alla färger och former. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för ditt barns lek. Drakar, sandslott, söta kaniner och läckra kakor är bara några av de många roliga saker ditt barn kan kasta sig över. Och bara vänta och se – du kommer förmodligen att vilja leka du med!

Är ditt barn å andra sidan galen i djur, så titta förbi vårt utbud av nallar och gosedjur. De godhjärtade plyschdjuren älskar att vara med i alla tänkbara lekar och det kommer ditt barn garanterat också att älska när han eller hon kommer hem från skolan. Nallar, dockor, fantasidjur och seriefigurer är bara några av de saker som du hittar hos BR. Dessutom finns det många andra saker som kommer att vara som gjorda för fyndjakt på Black Friday. Du kommer att hitta ett universum av leksaker för kreativ lek, utelek, interaktiv lek och för ren underhållning samt många andra saker som garanterat kommer att hålla ditt barn sysselsatt i timmar oavsett ålder och kön.

Black Friday hos BR

Gör dig redo för det stora Black Friday-racet hos BR. Det kommer att finnas ett överflöd av superfynd så det gäller alltså bara att slå till. Vill du gärna ha julklapparna överstökade i god tid, så är det ett gyllene tillfälle att få struket många av dem från listan på Black Friday. På BR, har vi allt ditt barn kan drömma om av söta nallar, roliga spel och häftiga leksaker i allmänhet – och nu kan du alltså vara säker på att hitta väldigt många leksaker för väldigt lite pengar. Högst upp på den här sidan hittar du kategorier, varumärken och inspiration som gör det möjligt för dig att fundera ut vad du ska köpa, om du har några tvivel. Fastelavn är inte långt borta, så det kan kanske vara en god idé att ta en titt på kostymer och tillbehör. Ditt barn har förmodligen redan en idé om vad han eller hon vill klä ut sig till, så det är aldrig för tidigt att börja planera. Och så är det alltid kul att ha maskeradparty hemma, så kostymer och utstyrsel är alltid en bra sak att ha liggande.

Black Friday är precis runt hörnet, så förbered dig väl och beväpna dig med tålamod när du ger dig ut i fyndracet. Håll ordning på julklappar, adventsgåvor och kalendergåvor i god tid och använd istället december månad till mys och julbak med familjen. Om du vill ha en liten överblick över de kommande Black Fridays får du datum här:

2017 – fredag 24 november, 2017.
2018 – fredag 23 november, 2018.
2019 – fredag 29 november, 2019.

Välkommen till Black Friday hos BR!