Skolstart
Stäng fönster

Nytt inloggningskonto för alla Club BR-medlemmar!

Är du redan medlem i Club BR?
Klicka på ”Skapa digitalt login” för att uppgradera ditt Club BR-medlemskap.

Är du ännu inte medlem i Club BR?
Klicka på ”Skapa digitalt login” för att gå med i Club BR. 

Om du redan har gjort uppgraderingen ska du bara klicka på ”Logga in” för att få tillgång till din Club BR-familj.
Skapa digitalt login
Logga in
Logga in med e-postadress
Eller mobilnummer
Ett fel uppstod vid inloggningen. Försök igen.

Aktiveringen misslyckades. Försök igen eller begär en ny aktiveringskod.
*Vi kommer inte att kontakta dig utan din tillåtelse.
Albert
0
267gold coins

Önskelista
Video Image

Gör dig redo för skolstarten

Nu börjar snart skolan, och alla barn kan se fram emot roliga och spännande dagar. Vi har samlat några tips för hur du kan stärka och förbereda ditt barn för den stora och spännande förändringen. Det finns tips för er båda medan ni väntar innan skolstarten och även tips för den efterlängtade första skoldagen.

Du hittar även vårt stora sortiment med skolutrustning – och får lära dig att välja rätt skolväska åt ditt barn – genom att titta på vår film, som innehåller information om storlekar och ergonomi.

Skolväskor och pennfodral

Det är en särskild tid precis innan skolan ska börja och det börjar bli dags att hitta rätt skolväska. Ska den vara stor, liten, blå, lila eller kanske prickig? Och förutom att pennfodralet ska få plats med alla pennor så måste den väl även se cool ut? Här på BR har vi något som passar alla – matchande set, olika mönster och färger samt givetvis även olika storlekar så att väskan verkligen sitter som den ska.


  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

 

Välj rätt ryggsäck till barnen

Det är viktigt att barnet har en ryggsäck som passar i storlek och sitter rätt. Just därför har alla våra BR-butiker en medarbetare som är speciellt utbildad i att ge råd om storlek, passform och utformning.

Se videon för att få veta mer om vad man ska vara uppmärksam på när man väljer ut en ny ryggsäck.

Video Image

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Bokpapper och skrivmaterial

Det är lättare och mycket roligare att lära när man har ordning på allt man behöver för en fantastisk skoldag: böckerna är klädda med bokpapper, pennorna är vässade och suddgummina är redo att ta bort små misstag. Du hittar allt skrivmaterial du behöver hos BR-Leksaker.

 

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Säkra matlådor och drickflaskor

Produktsäkerhet är av högsta prioritet hos BR och du kan vara säker på att det inte finns ämnen såsom ftalater, bisfenol A och polyfluorerande ämnen i våra matlådor och drickflaskor. Du kan välja säkert bland BR:s breda sortiment av matlådor och drickflaskor och slippa ämnen som kan vara skadliga för barnen.

Alla våra matlådor och drickflaskor har genomgått hårda säkerhets- och kvalitetstester för att säkerställa att de lever upp till de relevanta internationella säkerhetsstandarderna.

Om du vill veta mer om vad BR gör för att säkerställa produktsäkerhet kan du gå in på: 
BR och hållbarhet.

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

 

Innan skolstarten

Image

Wow, vad kul det ska bli att börja skolan

Prata mycket med ditt barn om hur det känns att snart börja skolan. Det kan kännas abstrakt för barnet, och därför är det viktigt at skapa korrekta och roliga förutsättningar för vad som väntar. En sak ni kan göra är att leka skollekar hemma så att barnet får en känsla av hur det är att gå i skolan.
Image

Se till att ditt barn är oberoende

När skolan väl har börjat finns det inga pedagoger som knäpper barnets jacka eller knyter dess skor. Nu måste ditt barn göra alla de här sakerna på egen hand. Därför är det bra att låta barnet göra dessa saker där hemma så att han eller hon blir oberoende. Samtidigt är det smart att inte ge barnet kläder med svårknäppta knappar, dragkedjor eller liknande. Det är onödigt att behöva kämpa med skosnörena i onödan när alla kompisar redan har börjat leka.
Image

Titta på skolan och lär barnet färdvägen

Besök skolan där ditt barn ska gå – gärna flera gånger. Det känns alltid tryggare att veta var man ska vara. Samtidigt är det en bra idé att gå eller köra hela vägen till skolan så ofta som möjligt. På så sätt känner sig barnet trygg inför resvägen innan skolan ens börjat.

Image

Köp skolutrustning

Det känns alltid bra att få sin egen utrustning när man ska uppleva något nytt. Om det är möjligt kan du köpa nya saker till ditt barn, som en skolväska, ett pennfodral, en matlåda, en drickflaska och annan skolutrustning. Gör shoppingupplevelsen till en rolig och mysig stund. Under dagen är det sannolikt att ni kommer att få flera värdefulla pratstunder om skolstarten. Här på BR har vi all skolutrustning ni kan tänka er. Vi har dessutom gott om råd och tips som vi gärna delar med oss av, t.ex. hur du väljer rätt skolväska för just ditt barn och att den sitter som den ska.

 

Image

Leksaker i skolan

Många skolor har en särskild leksaksdag där barnen får ta med sig en leksak hemifrån. Det är viktigt att du lär barnet att det är han eller hon som ansvarar för leksaken och inte skolorna. Om ditt barn är orolig för att någon annan ska låna eller använda leksaken kan det vara bra att välja en leksak som han eller hon inte är så fäst vid.


 

 

Första skoldagen


Image

Hurra för denna dag

Gör dagen till en särskild händelse, t.ex. genom att ställa ut flaggor på frukostbordet, servera varm choklad och göra något roligt efter skolan eller äta middag ute. Det är kul att få fira sin första skoldag.
Image

Förbered er inför den stora dagen och vila ut er

Packa skolväskan dagen innan och lägg fram morgondagens kläder tillsammans. Se även till att barnet får en god natts sömn och är utvilad – även om det kan vara svårt med alla fjärilar i magen! Skolan är väldigt krävande, så det är viktigt med nattsömnen, både dagen före första skoldagen och även alla andra dagar.
Image

Ta ledigt från jobbet

Understryk hur viktig dagen är för dig som förälder genom att vara närvarande under dagen. Det här är en viktig dag att vara ledig eftersom det visar ditt barn att du tycker att det räknas så pass mycket för att du ska ta ledigt från jobbet.
Image

Kom ihåg att ta bilder

Även fast det här är en oförglömlig dag så är det viktigt att ta många bilder. På så sätt kan ni titta på dem tillsammans vid ett senare tillfälle och prata om dagen. Men gör det snyggt utan att ta bort all fokus från själva dagen. 

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Vi tror att de flesta barn gillar skolstarten, även om de kanske inte skulle erkänna det. När skolan har börjat måste du vara väl förberedd varje dag – och då behöver du en ryggsäck. 

Hos oss hittar du ryggsäckar i en rad olika färger och mönster. Vi har även ryggsäckar med ALPINE, LEGO, STAR WARS, FROZEN och MINIONER-väskor. Fundera på hur många dagar barnet bär ryggsäcken till och från skolan. Kan bärremmarna och bältet justeras och är ryggplattan ergonomiskt utformad?

Små hjältar blir hungriga, och skolstarten innebär att de behöver en matlåda till skolutflykter. Varför inte köpa en med LEGO Chima, AVENGERS- eller BARBIE-tema? Eller en drickflaska med DISNEY-, SMURFARNA- eller MANCHESTER UNITED-motiv?

Tänker du på bokstäver och siffror? Kom ihåg att skaffa ett pennfodral och ett skrivset – kanske med FC BARCELONA-, ONE DIRECTION- eller DISNEY CARS 2-motiv.