Månadens bok
Stäng fönster

Nytt inloggningskonto för alla Club BR-medlemmar!

Är du redan medlem i Club BR?
Klicka på ”Skapa digitalt login” för att uppgradera ditt Club BR-medlemskap.

Är du ännu inte medlem i Club BR?
Klicka på ”Skapa digitalt login” för att gå med i Club BR. 

Om du redan har gjort uppgraderingen ska du bara klicka på ”Logga in” för att få tillgång till din Club BR-familj.
Skapa digitalt login
Logga in
Logga in med e-postadress
Eller mobilnummer
Ett fel uppstod vid inloggningen. Försök igen.

Aktiveringen misslyckades. Försök igen eller begär en ny aktiveringskod.
*Vi kommer inte att kontakta dig utan din tillåtelse.
Albert
0
267gold coins

Önskelista
  • Fri frakt vid köp över 400 kronor
  • 365 dagars returrätt

Läs högt ...

Vi på BR älskar att läsa och vi vet hur viktigt det är att man läser högt för barn ända från tidig ålder tills de kan läsa själva. Därför har vi valt ut ett antal böcker som vi tror kan bidra till att utveckla såväl fantasin som läslusten. Högläsning är ofta en mysig stund både för barn och vuxna, och våra böcker riktar sig främst till barn i åldern 0 till 6 år. Vi har ett stort utbud i butikerna och ännu fler titlar här på BR.se.

Månadens bok i februari: DISNEYS VAIANA sagobok

Månadens bok i februari är den fantastiska sagan från DISNEYs hjärtvärmande film Vaiana! När en stor fara hotar den äventyrliga och viljestarka tonåringen Vaianas ö måste hon ge sig ut på ett actionfyllt äventyr över havet för att rädda sitt folk. Se Vaiana trailern här.

Så om ditt barn tycker om fantastiska äventyr med gudarna med magiska krafter och roliga karaktärer, sedan denna månad studie bok ett bra val.

Video Image

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Månadens bok januari: Öppna inte den här boken

Nyfiken? Den här boken är perfekt om du söker efter en bok som ditt barn kommer att skratta åt och älska att läsa. I den här boken lockar, skriker och talar ett monster om för dig att INTE läsa den här boken, men den är för rolig och intressant för att låta bli. Se om du kan sluta ... 

Vi frågade författaren och komikern Andy Lee några frågor om hans nya bok:

Hur fick du idén och inspirationen att skriva boken?

Min syster har en son, George, som betyder mycket för mig. Jag ville ge honom hans bästa födelsepresent, vad är bättre än att skriva en bok? Jag kontaktade min vän, Michael Hordan, som driver Lake Press, för att se om han kunde trycka ett enda exemplar som jag kunde ge till George.  Och därefter rullade det på.  Michael frågade om inte Lake Press kunde publicera boken i Australien.  Jag gick med på det så länge det hölls hemligt och jag kunde ge boken till George innan den publicerades.  Så det gjorde vi.  Vi tryckte upp 20 förhandskopior av boken och satte upp en display i en bokhandel.  Jag tog med mig min syster och George dit på Georges födelsedag och de upptäckte boken!  Det var ett speciellt ögonblick.  Och sedan publicerades boken i Australien.

Varför detta koncept att man måste gå vidare till nästa sida?

Jag minns tydligt när jag läste böcker när jag var ung och minns förväntningarna och spänningen jag kände varje gång det var dags att vända blad.  Så vad är bättre än att utnyttja det och skapa en bok där du blir tillsagd att inte gå till nästa sida! 

Vad tycker du om att boken säljs över hela världen och även finns hos BR i Danmark, Sverige och Norge?

Det är så spännande och överraskande att min bok, som bara var tänkt att läsas av min systerson nu finns tillgänglig för barn över hela världen.  Jag förväntade inte det och kan inte tro att barn i så många olika kulturer och så många avlägsna länder läser det jag skrivit.  Jag ser mig själv som komiker, men nu kanske jag även ska se mig som författare. Jag har svensk-australiensiska vänner.  De har svårt att tänka sig att deras vän nu är publicerad författare i Sverige, Danmark och Norge!  Så det tackar jag för!

Image

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Månadens bok i december: PAW PATROL – aktivitetsbok

Den här månadens bok är perfekt för förskolebarn som alla vet vilka PAW PATROL är och älskar dem, de söta räddningshundarna som alltid är redo att hjälpa när någon befinner sig i nöd. Med den här boken får du inte bara en bok, utan även 12 figurer och en lekmatta för flera timmars skoj.

Vi frågade Andrea, 4 år, vad hon tyckte om boken.

Vad handlar PAW PATROL om?
Ryder är ledaren och bestämmer vilken valp som ska skickas ut för att lösa problemen.

Vem är din favorit av PAW PATROL?
Sky, jag gillar flickan. Marshall är också bra eftersom han kan spruta vatten och Chase eftersom han har en massa häftiga saker och kan skjuta.

Vad tycker du om boken?
Jag gillar att det följer med figurer efter som jag gillar att leka medan mamma läser berättelsen. I berättelsen behöver inte Ryder så många djur för räddningsarbetet, men det är OK eftersom då kan jag leka att de löser andra problem.

Image

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Månadens bok i november: SOY LUNA – MIN HEMLIGA DAGBOK

Har du hört barnen prata om en ny tjej vid namn Soy Luna?

Soy Luna är den nya tv-stjärnan med ett eget program på Disney Channel. Hon är en snäll och begåvad tonåring med hjärtat på rätta stället. Hon är både ambitiös och viljestark, och älskar dessutom att dansa och åka rullskridskor. Och alla barnen älskar henne!

Som tur är kan de nu lära dig ännu mer om henne med månadens bok "Soy Luna – min hemliga dagbok", där vi får ta del av hennes hemliga tankar och känslor.

En bok fylld med energi och skojigheter

Vi hittade en annan tjej som heter Luna och frågade henne vad hon tycker om boken.

"Jag älskar att läsa min "Soy Luna"-bok, för den gör alltid mig på gott humör. Luna är verkligen helt fantastisk, och hon är så skicklig på att åka rullskridskor. Jag skulle verkligen vilja vara lika duktig som hon är på att åka och dansa.
Boken är rolig och annorlunda, och den är dessutom fylld med fina bilder och nya uttryck."

Hennes mamma tillägger: "Soy Luna är en bok som träffar mitt i prick hos barn precis innan och i tonåren. Här finns en hel värld av känslor, orosmoment, osäkerheter och lycka – allt som man går igenom i den åldern. Som förälder uppskattar jag att min dotter kan lära sig att hon inte är ensam om att ha sådana funderingar, och hon får även lära sig att intressera sig för saker och följa sina drömmar.
Det är en bok fylld med energi och skojigheter, och det märks i färgerna, designen och språket. Både jag och min dotter fick upp ögonen för denna bok.

Ett utmärkt val för alla tonåringar!"

Image

  Beräknar fraktkostnaden... Du betalar endast frakten för paketet med högst fraktkostnad.

Månadens bok i oktober: Vad är det som låter? – Klassisk musik

Månadens bok är både öron- och ögongodis för de minsta bokslukarna (och deras föräldrar!). Titta på de söta illustrationerna och tryck på markeringarna. Strofer ur Johan Strauss An der schönen blauen Donau, Vivaldis De fyra årstiderna, Mozarts Pianokonsert nr 21, Beethovens 5:a, Bachs Orkestersvit nr 3 och Händels Vattenmusik flödar ut från de olika sidorna ur boken. Du kommer att känna igen dem alla. Det är klassiska toner vi alla har hört genom livet i olika sammanhang. Nu får ditt barn bekanta sig med dem för första gången samtidigt som deras musiköra utvecklas. Frågan är vilket stycke som blir ditt barns favorit?

Klassisk musik gör ditt barn smartare

Precis som amning, högläsning, kärlek och bra sovrutiner hjälper det att stimulera ditt barns hjärna lite extra.Ibland kan det kännas svårt att hitta nya sätt att stimulera ditt lilla barn med. Högläsning, kärlek, amning och bra sovrutiner är så självklara och ibland vill man ha något nytt och lite annorlunda. Dessutom gärna något som man själv kan finna lite stimulerande.

Att använda sig av klassisk musik är då ett utmärkt sätt. Rytmen i klassisk musik påminner mer om mänskligt tal än annan musik gör och i längden hjälper det till att utveckla barnens intelligens och kognitiva förmågor. Det har också visat sig att klassisk musik utvecklar förskolebarns känsloliv och fantasi. Och naturligtvis gynnar det deras musikaliska utveckling och deras musiköra.
/Sara Bang-Melchior, Förläggare barnböcker
Image